Pitchbud

Nästa generations säljkanal i en app

Pitchbud är banbrytande inom en helt ny säljkanal som bygger på att nyttja de virala krafter som finns inom de tusentals köprekommendationer som hela tiden sker bland det växande antalet svenska mikroinfluencers.

Genom att ansluta sig till plattformen kan företag med riktad marknadsföring nå helt nya kundsegment som tidigare legat utanför marknadsavdelningens kontroll.

Pitchbuds tjänster och erbjudande

Pitchbud ansluter både ambassadörer och annonsörer till plattformen.

Ambassadörer erbjuds möjligheten till ett roligt och givande extrajobb i den framväxande gig-ekonomin. Genom att ta del av hundratusentals produkter och erbjudanden tjänar ambassadören pengar i samband med att produkt- och tjänsterekommendationer leder till köp.

För annonsören fungerar plattformen som en ny säljkanal, som innebär ökad försäljning mot en förtroendebaserad marknad som ofta är svår att nå.

Ökad organisk tillväxt genom ett 100% automatiserat flöde.

  • Ambassadörer och influencers får ekonomisk ersättning för att marknadsföra hundratusentals produkter i sina egna kanaler.
  • Annonsörer får tusentals ambassadörer för sina produkter och tjänster.

 

Till Pitchbud >

Låser upp en helt ny volymmarknad

Den rekommendationsbaserade försäljningen som ligger till grund för bland annat Net Promotor Score-baserad tillväxt har länge ansetts utgöra en av de mest svåråtkomliga och åtråvärda kanalerna för att driva kundlivslängd och kundlivslängsvärde.

Pitchbuds plattform bygger på en teknik som accelererar och belönar användarens rekommendationsbeteende genom ekonomiska incitament. Kraften frigörs med hjälp av nyttjande av den virala delningsmekanik som finns inom framväxande sociala medier och närliggande plattformar.

5 000 användare, hundratals annonsörer, tiotusentals produkter
Att kunna erbjuda en helt ny, unik och kraftfull tillväxtkanal är förstås lite utav en dröm för oss med bakgrund inom försäljning. Det är extra roligt att det även resulterar i många nya jobb inom gigekonomin.
Eric Ljudén, Grundare

Ett ord från grundaren

“Den första målsättningen med Pitchbud var att bygga en plattform som automatiserar processerna för säljavdelningar, ett slags ”säljbolag i app”-format.

Under resans gång insåg vi snabbt att vi närmade oss något mycket mer kraftfullt än så. Kombinationen av säljbolagserfarenhet och förståelse för decentralisering av rekommendations- och köpbeteende kunde sedan kompletteras med räckviddsoptimerande teknik, varpå nya Pitchbud såg dagens ljus.”

– Eric Ljudén